Prednosti epoksi tlakov

Home / Prednosti epoksi tlakov

Epoksi tlaki so zadnjih par let zelo priljubljeni, saj nudijo kar nekaj prednosti. Najbolj značilna uporaba epoksi tlakov je bila in še vedno je v proizvodnih in skladiščnih halah. Vendar pa je uporaba epoksi tlakov zajela tudi druga polja, ne le industrijo. Danes se namreč tovrstni tlaki uporabljajo tudi v stanovanjski gradnji. Tako se pojavljajo predvsem v takšnih prostorih, kjer je zahteva po dodatnem vzdrževanju in čiščenju ter v raznih stanovanjskih objektih, predvsem v garažah, delavnicah, kuhinjah, hodnikih in podobnih prostorih. Ko govorimo o epoksi tlakih govorimo o tlakih, ki so zelo odporni na razne mehanske poškodbe, kemikalije, topila, kisline in čistila. Gre za tlake, ki imajo visoko tlačno in upogibno trdnost, kar pomeni, da so pravilna rešitev za vse prostore, kjer je značilna visoka možnost obremenitve zaključnih slojev. Ostale prednosti si lahko preberete na povezavi.

Kako so epoksi tlaki pravzaprav sestavljeni? Osnova epoksidnih tlakov je epoksidna smola z raznimi dodatki. Epoksidni smoli je namreč dodan agregat, kot je na primer kremenčev pesek in pa trdilec. Smola tako reagira s trdilcem in v tem primeru se ustvari polimerno vezivo. Epoksi smolam se tako pogosto dodaja tudi razne druge dodatke, ojačevalce in podobno. V zadnjem času pa se vedno bolj uporabljajo tudi epoksi smole na vodni osnovi, saj so le te bolj prijazne okolju in ljudem. Epoksidna smola pa sicer omogoča tudi vmešavanje različnih pigmentov, kar pomeni ustvarjanje različnih odtenkov tlaka. Spretna izvedba omogoča celo ustvarjanje različnih vzorcev tlaka, sama vsebnost polnbila pa omogoča regulacijo zaključne površine tlaka. Tako lahko ustvarimo gladko zaključno površino z visokim sijajem ali pa bolj hrapavo, mat površino.

Ko pride do epoksi tlakov, lahko sicer govorimo o večih vrstah in možnostih izvedbe epoksi tlakov. Sam tlak izberemo glede na to, kakšne obremenitve v prostorih pričakujemo. Če pričakujemo večjo obremenitev, bomo v skladu s tem izbrali tudi večjo debelino tlaka. Glede vrste in možnosti izvedbe epoksi tlakov vam bodo sicer najbolj znali svetovati strokovnjaki, ki se ukvarjajo z epoksi tlaki in imajo na tem področju dovolj znanja in izkušenj, da lahko poskrbijo za kar se le da kvalitetno in optimalno storitev. V kolikor vas torej zanima karkoli več o epoksi tlakih, lahko preprosto pokličete strokovnjake, ki se s tem ukvarjajo ali nekoliko preverite različne spletne strani, kjer boste našli vse od informacij do mnenj zadovoljnih uporabnikov.

Če vas zanimajo epoksi tlaki, vam torej svetujem, da obiščete spletni brskalnik in preverite, kateri izmed ponudnikov tovrstne storitve vam nudi najboljšo storitev za vas. V naslednjem koraku pokličite tega ponudnika ter se z njim dogovorite o vseh podrobnostih glede same izvedbe epoksi tlakov. Kmalu pa bo napočil termin, ko bodo tudi vaša tla pridobila epoksi tlake. Vsekakor verjamem, da so epoksi tlaki najbolj optimalna rešitev za vsaka tla, sploh če gre za tla z visoko obremenitvijo oziroma možnostjo le te. Razmislite, ali imate tudi vi v lasti takšne prostore ter ali bi bili morda epoksi tlaki najbolj ustrezna rešitev tudi za vas. Poskrbite, da bo vaš objekt kar se le da dobro zaščiten in da bodo tla vašega objekta čim bolj odporna. Izboljšajte svoj objekt z epoksi tlaki.